Новини компанії
Телефонуйте в

Корисні поради при покупці сейфа

Як правильно вибрати металевий сейф

При покупці сейфа важливо переконатися, що заявлені параметри якості дійсно підтверджені сертифікаційними табличками: вони повинні бути на внутрішньому боці дверей сейфа. На цих табличках вказуються країна-виробник, назва організації, яка проводила сертифікацію та стандарт, за яким сертифіковано конкретний сейф.

На всі моделі сейфів повинні бути представлені сертифікати випробувань за стандартами країни виробника та сертифікати відповідності, що підтверджують, що характеристики сейфа підтверджені  випробуваннями. Гарантія на сейф має становити не менше 1 року (плюс післягарантійне сервісне обслуговування), а також обов'язково поцікавтеся про існування сервісної служби, яка в разі чого зможе проконсультувати про експлуатацію сейфа, та надати інші послуги. Якщо останнім часом велика кількість залізних дверей і чавунних замків, що вартують вхід у вашу квартиру, не рятує вас від деякого занепокоєння - це вірна ознака того, що у вашому будинку з'явилися цінності!

Що ж, це чудово: можливо ви виграли в лотерею, або знайшли відмінну роботу, або зберігаєте у себе у квартирі секретну інформацію на електронних чи паперових носіях… у будь-якому випадку ваші справи напевно йдуть у гору. Але — настав час придбати справжній зламостійкий сейф — тут уже для збереження вашого спокою одних залізних дверей дійсно мало. При виборі сейфа важливо чітко розуміти, від якої саме небезпеки він оберігатиме ваше добро. Переважна більшість сейфів є вогнестійкими, або злостійкими, але, наприклад, вогнестійкий сейф не призначений для зберігання великих грошових сум або дорогих виробів з дорогоцінних металів, — для цих цілей більше підійде захищений сейф.

Зберігати в сейфі можна все, що завгодно: сьогоднішній середньостатистичний злодій абсолютно нерозбірливий у своєму виборі, і, як правило, вистачає все, що трапляється йому під руку. А під руку йому, самі розумієте, може потрапити не лише ящик із грошима, виграними в лотерею, або колекція старовинної зброї, яка дісталася вам від американського дідуся. З таким же успіхом він може прихопити ваш сімейний альбом, який ви, як усі нормальні люди, зберігаєте на DVD, але поки не встигли підписати коробочку… або, скажімо, ноутбук з трьомастами гігабайтами вашого портфоліо, якого немає більше ніде…

Якщо, наприклад, ви боїтеся не стільки злодіїв, скільки пожежі, яка, на думку фахівців у 10 разів частіше, ніж злодії знищує чиєсь майно, тобто є сенс придбати невеликий вогнестійкий сейф. Якщо ж виникла потреба лише обмежити доступ до документів, листів чи інших особистих речей, то тут підійдуть картотеки, чи інші види металевих меблів.

Загалом, виробники сейфів все це чудово розуміють, і роблять їх для абсолютно різних потреб: і збройові, і меблеві, і сейфи для зберігання магнітних носіїв, зламостійкі та вогнестійкі, великі та маленькі… Однак навіть якщо з цілями ви вже визначилися, то пам'ятайте, що і на сейфовому ринку бувають підробки. Це якраз той випадок, коли економія недоречна, тому що сейф у будь-якому випадку коштує, напевно, набагато менше, ніж йому доведеться зберігати. Хоча справа звичайно не тільки в ціні. Щоб уникнути підробки, краще купувати сейф у спеціалізованих салонах, і бажано вибирати сейф відомого виробника.