Ласкаво просимо!

×

Оберіть мову сайту зі списку доступних



У випадку, якщо мову не обрано, сайт автоматично перейде на українську.

Новини компанії
Телефонуйте в

Сейфи для зброї - загальна інформація

Огляд сейфів для зброї

На даний момент, на ринку представлений асортимент збройових сейфів, попит на які постійно зростає. Основними покупцями таких сховищ є колекціонери холодної та вогнепальної зброї та мисливці. При купівлі зброї варто подбати і про придбання сейфа для зберігання зброї в домашніх умовах. Такі умови диктують не лише законодавство, а й елементарні правила безпеки.

Приймаючи рішення про купівлю зброї, варто чітко усвідомлювати всю серйозність даного придбання, яке може стати небезпечним, якби вона опинилася в чужих руках. Володіти зброєю – це не лише мати засіб самозахисту, а й нести величезну відповідальність за те, щоб не допустити влучення його до рук зловмисників. На жаль, випадків, коли господарі будинку постраждали від своєї ж зброї, при спробі пограбування досить багато. Сумних наслідків подібних ситуацій можна було б уникнути, якби зброя зберігалася у сейфі, а не лежала на видному місці.

western_guns_21.jpg

Ще трагічні випадки трапляються, коли від недобросовісного ставлення до зберігання зброї, страждають люди похилого віку та діти. Зброя, за своєю природою, має незбагненну привабливу силу, яка тягне за собою доторкнутися до холодного металу пістолета або вишуканої рушниці. Хвилююче відчуття сили та небезпеки навіюють нам суворі контури клинків та всілякі види вогнепальної зброї. Але магія зброї підступна, тому варто максимально обмежити доступ не лише до зброї, а й до всіх боєприпасів.

Вибираємо сейфи для зброї

Першим і найважливішим параметром «правильного» збройового сейфа є добре, а головне двері, що швидко відкриваються. Зволікання, у деяких випадках, може мати найнеприємніші наслідки. Тому якості замку варто приділити особливу увагу.

Останнім часом, виробники все частіше стали обладнати сейфи зброї замками квартирно-дверного типу. Можна вважати «везінням» якщо замок був виготовлений в Італії, набагато гірше, якщо такий замикаючий пристрій було зроблено в Китаї. Вважається, що такі замки можуть прослужити 10 років, за умов близько десяти циклів відмикань/замикань на день. Реальні цифри сильно відрізняються від заявлених. Італійські замки у кращому разі дотягують до половини відміряного ним терміну, китайські служать не більше року. Ну і зовсім несерйозним варіантом, хоч і таким, що зустрічається набагато частіше, ніж хотілося б, є поштові замки, які деякі виробники встановлюють з метою економії. Крім загальної неспроможності такі замки мають дуже невеликий ресурс використання. Не квартирно-дверні, а тим більше – поштові замки, не годяться для гарного сейфу. Збройове сховище має бути обладнане надійним сейфовим замком.

orug_fiziki.jpg

Внутрішня частина сейфа зброї може мати спеціальне відділення (з замикаючим пристроєм або без нього), в якому можна зберігати документи або боєприпаси. Деякі сейфи зброї мають вбудоване освітлення, знімні полички, обробку з велюру або шкіри. Найпростіший дизайн сейфа для зброї може виглядати як звичайна металева скринька. Більш дорогі моделі сейфів зброї можуть мати обробку з цінних порід деревини.

Досить актуальним питанням є параметри вогнестійкості та зламостійкості сейфу для зброї. Сейф без таких властивостей має називатися шафою для зберігання зброї. Але при покупці власного збройового сховища, варто врахувати ці критерії, щоб у разі пожежі не опинитися під шквалом боєприпасів, що розриваються. Деякі, для зберігання патронів, набувають окремого вогнестійкого сейфу. Якщо ви є володарем рідкісної чи цінної зброї, то має сенс придбати зламостійкий сейф.

Зазвичай, сейфи для зброї кріплять до підлоги чи стіни. Якщо сейф має невеликі розміри, то варіантів для його розміщення може бути набагато більше, наприклад, меблів, стін або підлоги. Що менше сейф привертає до себе уваги, то краще. Іноді можна зустріти окремі екземпляри сейфів зброї, виконаних як елементи декору приміщення. Для того, щоб приховати сейфи від сторонніх очей, їх розміщують у підсобних приміщеннях, коморах або шафах. Багато виробників працюють над тим, щоб зробити сейфи зброї якомога непримітніше.

Вітчизняні виробники сейфів зброї демонструють досить високу якість своєї продукції. Термін гарантії, який виробник дає на свою продукцію, частково відображає якість сейфа зброї. В основному він становить 1-3 роки, але фактичний період експлуатації сейфів значно більший. Ціновий інтервал на сейфи зброї досить великий. На ринку є недорогі моделі для зберігання однієї-двох одиниць зброї. Це зазвичай прості конструкції, без декоративної обробки, призначені для зберігання зброї в домашніх умовах. Для цінних екземплярів зброї існують більш дорогі та надійні сейфи.