Ласкаво просимо!

×

Оберіть мову сайту зі списку доступних



У випадку, якщо мову не обрано, сайт автоматично перейде на українську.

Новини компанії
Телефонуйте в

Як збирати металеві стелажі

Як збирати металеві стелажі

Складські стелажі зручні для зберігання документів, книг, вантажу. Вони формують функціональний простір з простим доступом до вмісту. Власники складів, архівів, бібліотек, вирішивши купити стелаж, стикаються з проблемою їх збірки. Оскільки це великогабаритні складські меблі, вони поставляються в розібраному вигляді. У комплекті присутні комплектуючі деталі, фурнітура та інструкція. Розглянемо базові правила складання стелажів.

Що потрібно враховувати при встановленні меблів

Системи зберігання використовують для розміщення вантажів різного об'єму. З цієї причини охочих купити стелажі в Києві досить багато. Меблі відрізняються довжиною опор і полиць, методом складання (як конструктор або за допомогою метизів), кількістю рівнів, вантажністю. Вони купуються відносно потреб і площі приміщення. Коли товар доставлений, необхідно ознайомитися з елементами конструкції та розкласти їх по черговості збірки.

28_01_22_0.jpg

Порядок встановлення стелажа для гаража стандартної конфігурації:

  • розпакування складових елементів;
  • підготовка інструментів і оснащення;
  • з'єднання опор траверсами та кріплення підп'ятників до основи;
  • монтаж полиць і перемичок (перевіряємо якість фіксації деталей і стійкість конструкції).

На перший погляд, все просто. Проте для безпечної експлуатації меблів важливо враховувати надійність збірки. Щоб зібрати стелаж в гараж, потрібно визначити висоту полиць. Кожна опора має рівномірну перфорацію, яка є місцем встановлення зачепів. Їх крок довільний і залежить від розмірів продукції, що планують зберігати. З метою посилення міцності конструкції, зачепи фіксують болтами. Вони формують зону для розміщення поперечних балок. Щоб траверси знаходилися в паралелі, важливо врахувати однакову кількість зачепів з двох сторін.

Методи збирання стелажів щодо конфігурації меблів

Поличним стелажам характерна модульна конструкція. Завдяки їй можна легко змінювати параметри меблів. Найчастіше елементи доповнюють одне одного. Комбінація складських систем може змінюватися за висоту, відносно розмірів продукції. Це актуально для збільшення корисної площі в приміщенні. Збірка поличних стелажів залежить від їх параметрів. 

28_01_22.jpg

Існують меблі з перемичками та без:

  • У першому випадку фіксація опор відбувається металевими траверсами. Для розміщення полки попередньо встановлюються поперечні ребра жорсткості.
  • У другому – поличні полотна поміщаються на трикутні посилювачі, а їх висота залежить від габаритів вмісту. Кріплення тримачів виконується в першу чергу. Вони монтуються по висоті опори і є сполучною ланкою.

Завдяки простоті встановлення зростає кількість охочих купити стелаж відкритої моделі. Навіть недосвідчений користувач складе поличну систему. Болти закручуються ключем до упору і забезпечують стійкість меблів в умовах інтенсивної експлуатації.

Не менш практичними є металеві стелажі, що не потребують допоміжних інструментів під час складання. У комплект входять перфоровані сталеві куточки товщиною 1 мм, перемички різної довжини та панелі з ДСП. На кінці кожної перемички передбачені зачепи. Вони кріпляться до опор, формуючи каркас. Крок встановлення балок становить 38 мм. Метод конструкторної збірки не вимагає використання болтів. Полки укладаються на перемички. За допомогою легких ударів молотка їх кути заходять у відведені зони. Довжина перемичок аналогічна параметрам плити. Вони щільно прилягають до корпусу, не допускаючи щілин.

Опори та панелі витривалі до помірних навантажень. Вони не хитаються і не прогинаються під заявленою вагою. Біля основи передбачені пластикові підп'ятники, які захищають поверхню підлоги від подряпин. Завдяки місткості, металеві стелажі незамінні на складах, в гаражах, торгових майданчиках і архівах. При грамотній збірці вони довго прослужать без ремонту.