Ласкаво просимо!

×

Оберіть мову сайту зі списку доступних



У випадку, якщо мову не обрано, сайт автоматично перейде на українську.

Новини компанії
Телефонуйте в

Особливості оснащення роздягальнь

Особливості оснащення роздягальнь

Роздягальня обов'язкова для багатьох закладів: спортзалів, басейнів, шкіл і дитячих садків, заводів. Приміщення обов'язково обладнають металевими шафами, лавками, вішалками. До меблів висуваються особливі вимоги, які залежать від області їх застосування. Розглянемо докладніше, як підібрати лавки та шафки для роздягалень.

Які меблі підходять для роздягальні в басейні

Меблі потрібно підбирати з урахуванням умов експлуатації в роздягальнях. У роздягальнях завжди підвищена вологість, тому обладнання повинно бути стійким до вологи. Цією властивістю володіють відрізняються металеві шафи. Вони зберігають характеристики та зовнішній вигляд навіть при впливі вологи та температурних стрибків.

13_10_21.jpg

Крім цього, металева шафа для одягу має переваги:

  • надійність – металева шафа виготовлена з листової сталі, яка довго служить навіть за умови активної експлуатації;
  • зручність – шафки в роздягальню можуть оснащуватися полицями, гачками, тримачами для рушників, ящиками для взуття, дзеркалами та т. д;
  • доступність – облаштування роздягальні металевими шафами дешевше, ніж оснащення меблями з дерева;
  • стійкість до корозії – шафи для роздягальнь з металу попередньо оброблені та покриті порошковою фарбою, тому на їх поверхні не з'являється іржа.

Шафа для роздягальні повинен мати надійний замок, щоб відвідувачі не переживали за збереження речей. Замки бувають механічними та електронними.

Облаштування роздягальні в спортзалі

Серед всіх представлених на ринку варіантів найбільшою популярністю при оснащенні роздягальнь у фітнес-центрах і спортзалах користуються металеві шафи для одягу. Це обумовлено високою відвідуваністю, підвищеною вологістю, яку створюють відкриті душові кабінки.

Всі ці фактори не шкодять залізній шафі. При виробництві меблів для фітнес-клубу використовується листова сталь. На неї, на відміну від звичних МДФ і ДСП, не впливають підвищена вологість і температури. Крім цього, шафки для роздягальні в спортзалі відрізняються зносостійкістю, довговічністю і надійністю.

Які меблі вибрати для роздягальнь дитячих садків і школи

Шафки – обов'язковий атрибут роздягалень в навчальних закладах. Важливо, щоб меблі, з якими контактують люди, були безпечними, зручними та довговічними. Також шафки для одягу в школу повинні підходити по зростанню.

Цим вимогам відповідають металеві шафки для школи та дитячого садка. Вони функціональні, зносостійкі, не вимагають частого обслуговування, прості у використанні та догляді. Вони комплектуються сучасною надійною фурнітурою. Стандартно шафка для одягу оснащена просторим відділенням і гачками для верхнього одягу, поличками для розміщення взуття.

Щоб раціонально використовувати корисну площу приміщення, можна використовувати багатосекційні одежні шафи. Кожна секція має свої дверцята, яка закривається на замок. У навчальних закладах потрібні трьох- і п'ятисекційні металеві шафи.

Особливості облаштування роздягальнь на виробництві

Спортивні та підсобні приміщення обладнають відповідно до санітарних вимог і безпеки. Зокрема, важливо забезпечити наявність шаф для робочого одягу та особистих речей. Найбільшою популярністю при облаштуванні роздягалень на підприємстві користуються металеві шафи для одягу.

Шафи мають масу переваг:

  • Довговічність – меблі виготовляють з листового металу. Вони відрізняються надійністю і стійкістю до помірних механічних впливів. Шафи обробляють і покривають порошковою фарбою. Завдяки цьому вона надійно захищена від корозії. Зовнішній вигляд роками зберігається при активній експлуатації.
  • Можливість використання в будь-яких приміщеннях – металеві шафи підходять для установки на виробництві. Для догляду досить використовувати побутові засоби та протирати поверхні від пилу.
  • Багаторазовий монтаж – шафи для переодягання персоналу при необхідності можна легко розібрати, а потім зібрати заново. Це значно спрощує транспортування, а також дозволяє заощадити на придбанні нових виробів при переїзді.

Як правило, шафа для переодягання робітників має дві окремі секції, розташовані один над одним. Кожна секція оснащена полицею і закривається на замок. Для вільної циркуляції повітря вони оснащені вентиляційними отворами.

Важливий елемент роздягальнь – лавки. Вони підбираються виходячи з площі приміщення, розміщення шаф, кількості людей, одночасно знаходяться в роздягальні. Найбільшою популярністю при облаштуванні роздягалень користуються лавки з металевим каркасом і дерев'яним сидінням. Вони стійкі, зручні, довговічні. Лави зі спинками розташовують уздовж стін, лави без спинок – між рядами шаф. Ознайомитися з асортиментом меблів для роздягальнь можна на сайті УХЛ-МАШ. Виробник пропонує надійні шафи або лавочки власного виробництва.