Ласкаво просимо!

×

Оберіть мову сайту зі списку доступних



У випадку, якщо мову не обрано, сайт автоматично перейде на українську.

Новини компанії
Телефонуйте в

Для чого потрібен столярний верстак

Для чого потрібен столярний верстак: як вибрати та де купити

Столярні столи широко застосовуються як на виробництві, так і в побуті. Вони призначені для роботи з деревом. Вироби обладнуються рядом пристосувань, що забезпечують комфортні умови праці. Крім цього, верстаки дозволяють організувати грамотне і зручне зберігання інструменту.

Що має на увазі під собою надійний столярний верстак

Конструкція та ергономіка верстатів полегшують виробництво деталей з дерева. Після цього їх легко збирати в готові конструкції, покривати оздоблювальними складами та інше. Багато що залежить від досвіду і спеціалізації майстра, але важливо вибрати якісний верстак. Розглянемо особливості та критерії покупки промислового обладнання.

02_11_21_0.jpg

Верстаки використовуються в наступних місцях:

  • у майстернях;
  • побутових цілях;
  • навчальних закладах;
  • промислових підприємствах.

Візуально обладнання має вигляд масивного дерев'яного столу. Часто при виготовленні каркаса використовується метал. Він попередньо обробляється проти корозії, а після покривається порошковою фарбою. Стільницю виготовляють з твердих порід дерева: дуба, бука. Саму робочу зону не покривають фарбою, але обробляють спеціальними складами. Вони захищають від скупчення вологи та появи шкідників.

Якою має бути стільниця, каркас та інші елементи конструкції столу

Розмір стільниці відрізняється в залежності від робіт, які на ній виконуються. Ширина, як правило, не перевищує 1 метра, а довжина може досягати 3 м. Столярний верстак являє собою збірно-розбірну конструкцію, яка комплектується затискачами, висувними ящиками, підвісними тумбами. Комплектація буває різною. Стіл оснащений фронтальними та торцевими лещатами. Вони необхідні для фіксації заготівок в необхідних положеннях. Також в кришці передбачені отвори для встановлення притисків.

02_11_21_2.jpg

Серед переваг столярних верстатів особливо виділяють:

  • Практичність – основна причина купити столярний верстак. Він має підвищену стійкість до механічних і зовнішніх впливів. Навіть базові конструкції столів забезпечують зберігання важкого вантажу.
  • Простота збірки – верстаки можна зібрати й розібрати, не маючи спеціального досвіду. Можливість демонтажу спрощує транспортування. У розібраному вигляді столи можна перевозити в легковому автомобілі. Деякі моделі оснащені колесами, завдяки яким їх можна переміщати по приміщенню.
  • Доступність – завдяки невисокій ціні, купити столярний верстак в Києві може як приватний майстер, так і велика компанія. Рекомендуємо купувати обладнання у виробників. Вони гарантують якість і високі експлуатаційні характеристики.
  • Гнучка комплектація – обладнання можна оснастити відповідно до потреб, використовуючи допоміжне оснащення: екрани, гачки, точила. Монтаж комплектації вимагає мінімум сил, що дозволяє ефективно використовувати простір.

Вирішивши купити столярний верстак, слід подбати про зручність робочого місця. Розглянемо далі, як підібрати стіл для школи. До такого обладнання висуваються особливі вимоги. Воно повинно бути надійним, функціональним і безпечним. У деяких моделях передбачена можливість кріплення до підлоги. Як правило, верстаки для школи мають збірно-розбірну конструкцію. Також в них передбачена можливість регулювання висоти. Це дозволяє використовувати їх для навчання дітей різного віку.

Найбільш часто використовуються двомісні моделі, оснащені затискачами й лещатами. Також можна купити столярний шкільний верстак, за яким може одночасно працювати до трьох осіб. Столи додатково оснащують трубами, ящиками, екранами.

На що звертати увагу при покупці верстата

Дерев'яний верстак має бути комфортним в експлуатації. При виборі потрібно враховувати призначення, а також габарити обладнання. Важливим пунктом, щоб правильно купити столярний верстак в Україні, є допустиме навантаження. Столярні столи здатні витримувати 300-500 кг розподіленої ваги. Промислові моделі розраховані на вищі навантаження, які досягають 3000 кг.

Висота столів розрахована під середній зріст людини. Визначити правильність підбору просто: якщо долоні майстра, що стоїть біля верстата, впираються в його кришку, висота підібрана вірно. При роботі за таким столом спина і руки не будуть перенапружуватися й швидко втомлюватися. Якщо за обладнанням працюватимуть різні майстри, радимо регульовані верстаки.

При виборі ширини столу потрібно відштовхуватися від розмірів приміщення. Безумовно, просторі стільниці, на яких можна розмістити інструменти та пристосування – найкращий варіант. Не завжди площа приміщення підходить для встановлення габаритного столу. Якщо розмір майстерні невеликий, рекомендуємо верстаки-трансформери. Вони володіють розсувними стільницями та складними ніжками. Такі характеристики дають можливість придбати столярні верстаки для будь-яких завдань. Вибирайте надійне промислове обладнання для майстерні та школи.