Ласкаво просимо!

×

Оберіть мову сайту зі списку доступних



У випадку, якщо мову не обрано, сайт автоматично перейде на українську.

Новини компанії
Телефонуйте в

Чим відрізняється стійка від серверної шафи

Чи здатна серверна стійка може замінити шафу?

Серверне обладнання забезпечує структурування інформаційних ресурсів. Для цього важливо грамотно розмістити мережеві прилади. У таких цілях використовуються серверні шафи та стійки. Їх головна відмінність в конструкції. Серверні стійки являють собою відкритий металевий каркас з 19 дюймовими напрямними. Серверні шафи – це закриті бокси, в яких зберігаються оптичні прилади. Розглянемо детальніше, чи може стійка замінити серверну шафу.

Відмінності мережевого обладнання

Діяльність серверних систем пов'язана з місцем їх розміщення. Якщо в розпорядженні підприємств є окреме, ізольоване приміщення, можна скористатися стійками. Вони мають металевий каркас, на який розміщують прилади. Виріб витримує навантаження до 500 кг. Як і серверні шафи, стійки сумісні практично з усіма мережевими приладами. Сталева конструкція має універсальні розміри, які дорівнюють 1 юніту (44,45 мм). Стійки мають стандартні напрямні в 19 дюймів. Обладнання представлено у двох моделях 27U і 42U.

12_10_21_0.jpg

До переваг стійок відносять:

  • організоване кабельне розміщення;
  • забезпечення регулярної пасивної вентиляції;
  • вільний доступ до приладів і простота обслуговування;
  • економія бюджету (немає потрібно купувати вентиляційний модуль).

Для зручної експлуатації стійки оснащуються прогумованими колесами. Конструкція легко переміщається без ризику перекидання оптики. Якщо не потрібно транспортування, стійки встановлюються на регульовані підп'ятники. Завдяки практичним кріпленням прилади міцно зафіксовані. Каркасу характерна надійна збірка, тому серверне обладнання стійке до розхитування. Стійки виробництва УХЛ-МАШ є гідною альтернативою стандартної рекової шафи. Вони забезпечують практичне місце для розміщення мережевих, телекомунікаційних, комутаційних та інших систем.