Ласкаво просимо!

×

Оберіть мову сайту зі списку доступних



У випадку, якщо мову не обрано, сайт автоматично перейде на українську.

Новини компанії
Телефонуйте в

Як зробити лавочку з піддонів

Як з піддонів зробити лавочку

Вже не новина, що купити лавочку в Києві швидше, ніж зробити самому. Але, якщо хочеться творчості, а рукам – справи, можна самостійно зробити лавку. При цьому витратиться мінімум грошей і часу. Можна використовувати дерев'яні господарські піддони. Це екологічно чистий матеріал. Він недорогий і дозволяє економити на придбанні готового виробу. Особливо з масивної та дорогої деревини.

Основна причина зробити, а не купити лавочку

Дерев'яні лавки – це елемент облаштування прибудинкових територій. З кожним роком зростає попит на меблі з вторинної сировини, а саме з піддонів. Вони мають багато переваг:

  • меблі збираються за короткий час;
  • готовий виріб може використовуватися на вулиці та в приміщенні;
  • для декорування можна застосовувати практично будь-яку техніку;
  • собівартість лавки з піддонів набагато нижча, ніж меблів з магазину.

Сфера застосування піддонів дуже широка. Крім лавочок, з них можна зробити лежаки, столи та стільці. Також з них виробляють крісла та навіть основу ліжка. Використовуючи піддони, можна зробити оригінальний виріб. Але робота з палетами має специфіку. Детальніше про це – в продовженні статті.

1_2.jpg

Як визначити придатність піддонів для виготовлення меблів? Перше, на що звертають увагу при підборі палет – вид обробки. Можна використовувати піддони з маркуванням "HT", "DB", "KD". Якщо бачите на палеті маркування "МВ", радимо не використовувати її. Вона означає, що палета пройшла фумігаційну обробку. Це агресивна технологія, при якій використовують токсичні речовини. Недолік фумігації в тому, що отруйні пари можуть поширюватися через деревину.

Покрокова інструкція з виготовлення лавки з піддонів

При покупці палет варто оглядати піддон. Особливо важливо не допустити гнилі та шкідників. Якщо купуєте б/у палети, не забудьте поцікавитися, для яких цілей вони використовувалися. Існує багато способів зробити лавку зі спинкою. Ділимося кращими.

Для майбутньої лавки потрібно:

  • чотири дошки довжиною 22 см;
  • чотири дошки довжиною 20 см;
  • дриль зі свердлом по дереву;
  • наждачний папір;
  • шурупокрут;
  • саморізи;
  • піддон;
  • пилка.

На першому етапі необхідно розпиляти піддон навпіл. Одна половина буде служити сидінням, а друга – спинкою. Після цього необхідно просвердлити отвори для кріплення ніжок. Це виконується в піддоні-сидінні. Вони прикручуються з двох сторін, а для надійності фіксуються стійкою по центру. При цьому, вона повинна бути вертикальною. Далі спинка кріпиться до сидіння, а підлокітники прикручуються.

1.jpg

Що робити з лавочкою на фінальних етапах

Готовий виріб необхідно шліфувати за допомогою наждачного паперу. Це допоможе очистити його від забруднень. Потрібно дати поверхням висохнути. Лавку можна покрити фарбою або прозорим лаком. Це допоможе зберегти текстуру і колір дерева. Інший спосіб виготовлення лавки передбачає використання два піддони. Перший розпилюють навпіл. Першу цільну частину використовують як сидіння. Другу поділяють, щоб отримати дві "ноги". Останній піддон використовують як спинку.

Послідовність складання лавочки:

  1. "Ноги" прикручуються по обидві сторони від сидіння.
  2. Готовий виріб шліфується і покривається лаком.
  3. До сидіння і ніг кріпиться спинка (саморізами).

     Щоб лава була безпечною і довго служила, важливо надійно прикріплювати секції один до одного. Для кріплення краще використовувати металеві куточки (по два на кожну ніжку). А для більшого комфорту лавочку доповнюють м'якими подушками.

Якщо плануєте розмістити меблі на вулиці, не забувайте захист від опадів, вологості та перепадів температур. Для цього поверхню обробляють антисептиком і ґрунтовкою. Це вбереже деревину від гниття, шкідників та інших згубних факторів. Для обробки можна використовувати кольорову морилку, фарбу чи прозорий лак. Такі дії допоможуть зробити лавку з піддонів своїми руками. Достатньо слідувати крокам інструкції, щоб отримати авторський виріб. Він забезпечить комфортом і підкреслить інтер'єр.