Ласкаво просимо!

×

Оберіть мову сайту зі списку доступних



У випадку, якщо мову не обрано, сайт автоматично перейде на українську.

Новини компанії
Телефонуйте в

Як обладнати слюсарний верстак

Як обладнати майстерню: вибираємо слюсарний верстак

При роботі з металом не обійтися без слюсарного верстата, який дозволяє зробити її комфортною і безпечною. Це обладнання витримує великі навантаження, відрізняється багатофункціональністю та ергономічністю. Воно забезпечує зручність під час роботи. Щоб верстак слюсаря на 100% справлявся з поставленими завданнями, при виборі потрібно врахувати кілька моментів. Розглянемо їх детальніше в статті.

Вимоги до конструкції слюсарних верстаків

При необхідності купити слюсарний верстак, перше, з чим потрібно визначитися – його розмір. Стіл, призначений для одного майстра, має ширину до 80 см і довжину до 150 см. Довжина столу, розрахованого на кілька осіб, може досягати 350 см. Працювати за таким столом одночасно може два і більше майстри.

Серед важливих властивостей столу для слюсарних робіт виділяють:

  • довговічність і стійкість до зовнішніх впливів;
  • міцність для реалізації необхідних завдань;
  • стійкість при високих навантаженнях;
  • продумана ергономіка.

Щоб відповідати цим вимогам, слюсарний стіл має продуману конструкцію. Його каркас виготовляється зі сталі, а основою стільниці служить МДФ. Щоб робоча поверхня не пошкоджувалася під впливом зовнішніх факторів, її покривають оцинкованим листом. Для захисту сталі від корозії, а також агресивних речовин, використовують попереднє фосфатування. Після чого метал проходить фарбування порошковою фарбою. Це покриття спрощує догляд за верстатом – його можна мити з використанням мийних засобів, а з незначними забрудненнями легко впоратися вологою серветкою.

28_10_21.jpg

Оптимальні розміри та збірка слюсарних столів

Підбирати висоту столу необхідно виходячи з росту людини, яка буде працювати за ним. Не можна, щоб майстер сутулився – це позначається на здоров'ї. Стандартна висота становить 75-80 см. Також виробник пропонує купити слюсарні верстаки з регульованими опорами. Висоту обладнання можна налаштовувати під свої потреби. Універсальні верстаки з регулюванням висоти – варіант для автосервісів і майстерень, де за одним столом можуть працювати різні люди.

Комплектація слюсарних верстаків буває різною. Вона залежить від специфіки роботи та вимог до зберігання інвентарю. Для невеликих приміщень краще використовувати компактний верстак. Він має менші розміри, ніж стаціонарні столи, але при цьому витримує велике навантаження. Верстак являє собою конструктор, який можна комплектувати відповідно до вимог і можливостей.

Які бувають промислові верстаки:

  • Безтумбовий верстак являє собою посилений стіл. У ньому не передбачено місце для зберігання. Така комплектація підходить для особистого користування, наприклад, можна купити слюсарний стіл для гаража.
  • Однотумбовий верстак підходить для невеликих приміщень. Він може оснащуватися одним або декількома висувними ящиками, а також одною тумбою з орними дверима.
  • Двотумбовий верстак має дві зони зберігання. Передбачені варіанти на вибір: тумби з орними дверима, полицями або висувними ящиками. За бажанням їх можна компонувати.
  • Лідер по місткості – трьохтумбовий слюсарний металевий стіл. Весь простір під його робочою поверхнею відведено під зберігання речей. Такий верстак підходить для майстерень з великою кількістю інструментів.

Замість тумби можна оснастити верстак для слюсарних робіт інструментальним візком з ящиками. Завдяки колесам візок легко переміщати по майстерні або гаражі. Важливою складовою верстатів є перфорований екран. Він використовується для зберігання інструменту та оснащення. Екран дозволяє ефективно використовувати площу. Особливо актуальний в маленьких приміщеннях при використанні безтумбового верстата. Інструмент кріпиться на екрані за допомогою гачків, тримачів. Також екран можна оснастити полками. Він підходить для розміщення світильників, тримачів для паперових рушників, лотків для паперів та іншого оснащення.

Від чого залежить ціна слюсарного верстата

На ціну промислового обладнання впливає кілька параметрів: габарити, комплектація, використовувані матеріали та набір додаткової комплектації. Також у компаній вартість однієї й тієї ж моделі може відрізнятися. Якщо не хочете переплачувати, радимо меблі для слюсарних робіт від виробника. Він реалізує товари практично за собівартістю, не роблячи великих націнок на відміну від перекупників.

Вартість верстата вище, ніж простого столу. Але використовувати останній в промислових завданнях не рекомендується. Виконання робіт на не призначених для них меблях здатне спричинити поломку обладнання, виробничі травми та інші складні ситуації. Купивши верстак, ви зможете уникнути збитків, убезпечивши себе і підлеглих.