Новини компанії
Телефонуйте в

Основні критерії вибору сейфів

Головні критерії, за якими визначаємо, який купувати сейф.

Збереження майна – це основна причина, щоб купити сейф для особистого або колективного використання. При виборі важливо спиратися на характеристики та місце встановлення сховища. Вироби для повсякденної експлуатації відрізняються від сейфів для фінансових установ. Важливо розуміти їх особливості, щоб правильно вибрати металевий сейф. Виділимо критерії вибору сховища.

Як купити сейф в Києві щодо класу зламостійкості?

Головна причина, чому вигідно купити сейф в Україні – необхідність захистити майно від несанкціонованого доступу. При цьому важливо придбати виріб за розумною ціною. Вибираючи сховище, важливо зрівняти його технічні характеристики та цінність вмісту. Експерти рекомендують купувати сейфи, вартість яких прирівнюється до 30% ціни вмісту в ньому майна. Це знижує ризик вибрати невиправдано дешеву модель, але і не доведеться переплачувати за надмірну надійність. Такий підхід важливий для домашнього використання, коли досить базового сейфа. Тривалість опору сейфа до злому визначає клас зламостійкості. Стандартом ДСТУ прийнято 11 класифікацій.

08_02_22_0.jpg

Розглянемо, які сьогодні доступні класи:

  • Н0 і 1 класи актуальні для дому. Корпус виробляється з листового металу, товщиною 5 мм і 9 мм. Двері замикаються надійним замком. Обладнання легке за вагою, тому може монтуватися в меблі. Сховище володіє базовими захистами та запобігає сторонньому доступу;
  • 2 і 3 класи зручні для експлуатації у квартирах і офісах. Корпус виконаний за методикою сендвіч-панелей. Внутрішній простір стінок заповнюється композитним бетонним розчином з додаванням гранітної крихти. Товщина сталевих пластин становить 12 мм і 18 мм. Такі моделі важчі. Вони призначені для зберігання великих сум. Двері мають один або два замки з ригельним механізмом замикання;
  • 4 і 5 класи зламостійкості потрібні банкам та фінансовим установам. У виробництві використовується метал товщиною вище 20 мм. Стінки досягають 10 см і 20 см, а загальна вага доходить до 500 кг. Елементи захисту подібні 3 класу, але замкова система буде надійнішою;
  • 6 – 10 класи зустрічаються рідко. Це наднадійні моделі, які виробляються на замовлення. Загальна вага їх корпусу може перевищувати тонну.

Щоб розумно вкласти гроші та купити сейф в Одесі чи інших містах, важливо спиратися на стійкість до механічного опору. Важливими факторами є рівень вогнестійкості, спосіб встановлення та габаритні розміри. Це допоможе виконати надійний монтаж, а також полегшить експлуатацію обладнання.

Чому вибирають сейфи від виробника

Практичне сховище підвищить безпеку майна. Обладнання дає гарантію збереження цінностей, але рекомендується враховувати ймовірність пожежі. Захистити речі від займання допоможуть недорогі сейфи з вогнетривкою конструкцією. Ступінь стійкості до вогню визначає, скільки хвилин документи та цінності залишаться цілими всередині обладнання. Наприклад, маркування 30Б забезпечує 30-хвилинне збереження паперу в умовах пожежі. Офіційний продаж сейфів вимагає наявності сертифіката і гарантії. 

Відмітка на корпусі сховища показує, що можна вберегти від стихії:

  • Д – диски, фото і відеоплівку;
  • Б – купюри та паперові файли;
  • ДИС – магнітні носії інформації.

Щодо призначення, сейфи в Києві також представлені збройовими моделями. Вони вміщують пістолети, обойму, довгоствольну зброю, карабіни, патрони. Використовуються охоронними, військовими структурами та можуть застосовуватися для встановлення в будинку. Асортимент доступний в магазині сейфів в Києві. Завдяки металевій конструкції та надійному механізму замка, такі шафи гарантують безпеку вмісту. Вони обмежують доступ і запобігають незаконне користування зброєю.

Кожен інтернет-магазин сейфів класифікує продукцію відносно:

  • місця встановлення;
  • способу монтажу корпусу;
  • габаритних розмірів обладнання;
  • виду замкової системи та механізму замикання;
  • типу (вогнестійкі, зламостійкі, вогне-зламостійкі).

Великий асортимент дозволяє вибрати недорогий сейф. При цьому він буде відповідати основним критеріям надійності. Перш ніж купити сейф, слід переконатися у відсутності браку. Корпус має бути без видимих пошкоджень. Обов'язково до комплекту додається сертифікат. Він вказує, що сховище витримало випробування і підтвердило свої характеристики. Також не забуваємо про гарантійне обслуговування, яке стане в пригоді при втраті ключа або відновленні пароля. Захистити майно від зловмисників набагато простіше, купуючи надійні сховища.