Ласкаво просимо!

×

Оберіть мову сайту зі списку доступних



У випадку, якщо мову не обрано, сайт автоматично перейде на українську.

Новини компанії
Телефонуйте в

Чому вогнестійкий сейф не забезпечує захисту від механічних пошкоджень

Вибір вогнестійкого сейфа пов'язана з його прямим призначенням. Якщо стоїть мета захистити майно від пожежі, тоді рекомендується купувати вогнетривкий сейф. Його ключова особливість в конструкції, здатної протистояти вогню. Такі моделі витримують температуру до 1070 °С, але не відрізняються високими зламостійкими властивостями. Важливо враховувати даний показник надійності до механічних впливів. Основною причиною меншого захисту до злому вважається той факт, що вогнестійкість і зламостійкість досягаються взаємозаперечними способами. Розглянемо детальніше, що впливає на теплоізоляційні характеристики сейфа.

Які властивості властиві вогнестійкому сейфу?

Багато компаній схильні до ризику виникнення пожежі. Зменшити небезпеку втрати фінансових втрат можна з придбанням жаростійкої шафи. Такі моделі виробляються за особливою методикою. Корпус вогнестійкого сейфа виконаний з листового металу методом сендвіч-панелей. Внутрішній простір заповнений дрібнопористим спіненим бетоном. Склад за своєю структурою м'який і здатний кришитися. Попри це, застигла суміш володіє високими термічними властивостями. Паперова документація і купюри зазвичай загоряються при температурі повітря понад 170 °С. В умовах пожежі, вогнетривкий сейф довго зберігає допустиму температуру. Це ефективно захищає вміст від займання.

Що впливає на досягнення теплоізоляційних властивостей:

  • вогнестійкий ущільнювач по периметру дверей;
  • ступенева конструкція дверей і корпусу;
  • ізольований вміст сховища.

Важливою перевагою сейфа є термочутливий ущільнювач. Він знаходиться між дверима і корпусом сейфа. Дана речовина розширюється під впливом високої температури. Завдяки цьому, отвір закупорюється, а вогонь не зможе проникнути всередину. Завдяки цьому паперові матеріали залишаються цілими та неушкодженими. Зламостійкість досягається протилежними методами: товстими стінками та композитним бетонним розчином з додаванням гранітної крихти. Його доповнює ригельний запірний механізм. Дані характеристики забезпечують захист від механічних пошкоджень. Вони є головними відмінностями вогнетривкого сейфа від зламостійкого аналога.

Як визначається ступінь вогнестійкості сейфів

Маркування на корпусі жароміцного сховища відображає рівень стійкості до вогню. Вона відповідає часу протистояння вогню і визначається за допомогою випробувань. Піч для проведення дослідних зразків нагрівають до 1000 °C і поміщають в неї оснащений термодатчиками сейф. На експеримент відводиться від 30 хвилин до 4 годин. Момент обвуглювання паперових виробів і псування магнітних носіїв свідчить про клас жаростійкості.

Дані, що класифікують вогнетривкість:

  • 30ДІС 60ДІС, 90ДІС і 120ДІС – найбільш вогнезахисна група, визначає час, який тримається температура в 50 °C, та залишає неушкодженими гнучкі магнітні диски;
  • 30Б, 60Б, 90Б і 120Б – гранично допустима температура повітря для паперових носіїв не перевищує 170 °C протягом 30, 60, 90 і 120 хвилин;
  • 30Д, 60Д, 90Д і 120Д – граничне досягнення температури 70 °C прийнятне для збереження грошей, документів, магнітних дисків і стрічок;

Сучасні офісні вогнестійкі сейфи комплектуються двома типами замків: ключовим і електронним. Вони стійкі до помірних спроб розтину, але не є зламостійкими. Тому не варто розміщувати сховища подібної моделі в приміщеннях з високим ризиком крадіжки. При необхідності, передбачають додатковий захист у вигляді систем відеоспостереження. Головне призначення жароміцних шаф – витривалість в умовах пожежі та захист цінностей від несанкціонованого доступу. Купуючи зносостійкий вогнетривкий сейф, важливо зіставити ризик виникнення загоряння. Це допоможе визначитися з оптимальною моделлю сховища.